Ülkü Ocakları’na Polis Baskını Haberlerine, Genel Başkan’dan Açıklama

Son Günlerde Basında Çıkan Haberler Üzerine,Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun ÖZTÜRK bir basın açıklaması yapmıştır,Basın Açıklamasının tam metni aşağıdadır.

09.09.2011 tarihinde Ankara Emniyeti’nin gerçekleştirmiş olduğu ‘Şafak Operasyonu’ kamuoyunun malumudur. Bu operasyonlarla birlikte ilk olarak aralarında bir grup ülküdaşımızın da bulunduğu 42 kişi gözaltına alınmış, ilerleyen günlerde bu sayı 34’e inmiştir.

13.09.2011 tarihinde çıkan mahkeme kararıyla ise 23 kişinin tutuklu yargılanmasına karar verilmiştir.

Konuyla ilgili ortaya atılan; ‘baskın’ın Ülkü Ocakları’na karşı yapıldığı ve Ülkü Ocakları’nda yapılan aramalar neticesinde suç teşkil edici aletlerin bulunduğu haberleri tamamen gerçek dışı, asılsız ve tutarsızdır.

Ankara Ülkü Ocakları Dergi Temsilciliği’nde yapılan aramada hiçbir suç aletine rastlanılmadığı resmi tutanaklarca sabit bir gerçektir.

İçinde ateşli silahlar da olmak üzere bu operasyonla birlikte el konulan bir dizi suç aletinin Ülkü Ocakları’nda bulunduğunu ya da bu aletlerin Ülkü Ocakları’ndaki aramalar sonucunda ortaya çıktığını iddia edenler, en hafif tabiriyle müfteridir, alçaktır!

Aksi, hukukî makamlarca sabit olmasına rağmen böylesine gerçekdışı, tutarsız ve asılsız söylemler geliştirilmesi, ancak, ülkücü camiayı Türk milleti nezdinde itibarsızlaştırma ve Ülkü Ocakları’nı kamuoyunda zan altında bırakma niyeti ve iştahıyla izah edilebilir.

Kurumsal yapımıza karşı geliştirilen bu maksatlı ve iftira niteliğindeki haber ve yorumlar hakkında ivedilikle hukukî süreç başlatılacak ve bunun hesabı yargı önünde muhakkak sorulacaktır! 

Ülkü Ocakları; vizyonu ve çalışma metodu belirli esaslar dâhilinde olan, Türk milletinin, Türk-İslâm âleminin ve nihayetinde insanlığın mutluluğu için mücadele eden kıymetli ve muteber bir müessesedir.

İnandığı değerler uğruna bedel ödemiş, ülkesi ve milleti için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış kutlu müessesemiz, iman ve aşk sahibi mensuplarıyla gelecek nesillerin fikir ve ruh inşası için kararlılıkla ilerlemektedir.

Müessesemizin, suç işlediği veya suça karıştığı sabitlenen kişi veya kişilerle olan ilişkisini yeniden gözden geçireceği -zaten- malumdur.

Ancak hukuki süreç belirsizliğini korumakta ve yargılananların içerisinde yer alan ülküdaşlarımızın nihayetinde aklanacağına dair kuvvetli kanaatimiz devam etmektedir.

Gerçeklerin kamuoyu tarafından net bir şekilde anlaşılabilmesi için söz konusu olayın medyada yer alan hâliyle gerçek hâlini aşağıdaki bazı örneklerle milletimizin dikkatine ve vicdanına sunuyoruz.

*******

1.İlk kaynaktaki haberde; “Ocak’tan Yetişme Örgütlü Çete” başlığı kullanılmıştır. Haber metninde ise Ankara Ülkü Ocakları’na operasyon düzenlendiği ve bu operasyonla üniversitede terör estiren 36 kişinin gözaltına alındığı ifade edilmiş hatta bu kişilerin MHP’deki kaset skandalıyla ilişkilendirildiğinin “öne sürüldüğü” de iddia edilmiştir.

Gerçek: 09.09.2011 tarihinde sabah saatlerinde Ankara Emniyeti, kırk civarında eve baskın düzenlemiş, gözaltılar bu baskınlarla gerçekleşmiş, gözaltına alınan grubun içerisinde bazı ülküdaşlarımızın da bulunması dolayısıyla Ankara Ülkü Ocakları’nda da yalnızca “arama” yapılmıştır. Ankara Ülkü Ocakları’nda yapılan aramada ise hiçbir suç aletine rastlanmamıştır!

Ayrıca bu haberde yer aldığının aksine gözaltına alınanların kaset skandalıyla ilişkili olduğuna dair ne Emniyet’ten ne de herhangi bir yetkiliden bugüne dek hiçbir beyana rastlanmamıştır!

2.İkinci kaynaktaki haberde; “Üniversitede dehşet saçan çeteye darbe” başlığı kullanılmıştır. Haber metnine ise “ülkücü çete” ibaresi konulmuş; “Ankara Ülkü Ocakları merkezi de dâhil olmak üzere 40 ev ve işyerinde yapılan aramalarda, adeta cephanelik ele geçirildi” ifadesine yer verilmiştir. Haberin ilerleyen bölümlerinde Ülkü Ocakları’yla ilişkili olanların da içinde yer aldığı bu grubun BDP Genel Merkezi’ni “tarama” planı yaptıklarının ortaya çıktığı söylenmiştir.

Gerçek: Tekrar hatırlatırız ki; “ülkücü” sıfatı ile “çete” sözcüğünün bir arada kullanılmasında hem mantık hatası hem de içerik hatası bulunmaktadır. Ülkücülük; Türk milletini en kısa yoldan en kısa zamanda modern uygarlığın en üst seviyesine çıkarmak;  mutlu, müreffeh hâle getirmek;  bağımsız, özgür, kendi haklarına sahip bir hayata kavuşturmaktır ki; bu gayeyle çete değil hukuki statüsü olan vakıf, dernek vb. teşekküller oluşturulur.

Haberde, “adeta cephanelik” diye tabir edilen hususun ise daha önce ifade ettiğimiz üzere Ülkü Ocakları’ndaki aramayla hiçbir alakası yoktur. Diğer bir husus olan “BDP Genel Merkezini tarama planı” da, Ülkü Ocakları’nın ve mensuplarının bugüne dek hiçbir şart ve koşul altında bahsini dahi yapmadığı ve yapmayacağı bir “saçmalıktan” ibarettir.

3.Üçüncü kaynaktaki haberde; “Ülkü Ocakları’na Polis Baskını: 42 gözaltı” başlığı kullanılmıştır.

Gerçek: Bu haberin içeriğindeki hatalar önceki iki maddeyle aynı hususlardır. Haberin başlığında ifade edilen husus ise tamamen gerçekdışıdır. Ülkü Ocakları’nda, baskın değil arama yapılmış, sonucunda ise hiçbir suç aletine rastlanmamıştır.

Dayanaksız, mesnetsiz ve içi boş iddialarla dolu bu haber içerikleriyle, maksatlı yayın yaptığına kanaat getirdiğimiz bu yayın organları hakkında, kurumumuz hukukî süreci başlatmış bulunmaktadır!

Harun ÖZTÜRK

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

0 Yorum Yapılmış “ Ülkü Ocakları’na Polis Baskını Haberlerine, Genel Başkan’dan Açıklama ” için




Not: Yorumunuz uygun görülür ise onaylanıp yayınlanacaktır.

GENEL Kategorisindeki Diğer Yazılar

Sigarasız Günler Dileriz – BOZKURTLAR FM

BİZİM İÇİN DEĞERLİSİNİZ,... 

Çocuklar İçin Güvenli İnternet Kamu Spotu

Çocuklar İçin Güvenli... 

3 Mayıs Türkçülük Günü

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK... 

İran’dan Erdoğan’a Çok Sert Yanıt

İran’dan Erdoğan’a... 

SİGARASIZ GÜNLER DİLERİZ

OZAN ÜNSAL ALBÜM TEMİNİ – İLETİŞİM

Tıkla Farklı Pencerede Dinle

Bozkurtlar FM Dinle

Paylaşmak İstedikleriniz

Köşe Yazılarımız

Dost Siteler

Facebook Grubumuz

Popüler Yazılar

Ahmet Şafak’ın Annesi Vefat Etmiştir

Değerli Sanatçımız,... 

Ülkücü Şehitlerimiz Resimleri ve O günler

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER Abdil... 

Bozkurtlar Fm 1. Şiir Yarışması

Sizlerden gelen istekler... 

Kilise ve Papa Severlere Birkaç Not

  Kilise ve Papa Severlere... 

YASAL UYARI:Bu sayfalarda yayınlanan hiçbir yazı, görüş, resim, analiz ve kullanıcılara sunulan diğer materyal izin alınmadan bir başka web sitesinde, yazılı veya görsel basın organlarında yayınlanamaz. Bu sayfalarda yayınlanan bilgi, görüş, yorum, haber veya öneriler nedeniyle ortaya çıkacak ticari kazanç veya kayıplardan sorumluluk kabul edilmez. Buradaki yazı, görüş ve yorumlar sayfa ziyaretçilerini veya şahısları sadece ve sadece bilgilendirme niteliği taşımaktadır.Bozkurtlar Fm Tüm Yasal Haklarını Saklı Tutmaktadır.Yasal Uyarıyı Dikkate Almayan Web Sitesi Sahipleri Hakkında Bozkurtlar FM Avukatı gerekli yasal işlemleri başlatma hakkına sahiptir...ÜLKÜCÜ RADYO BOZKURTLAR FM 2009-2012
Get the Flash Player to see this player.