ulkucu-sanatcilar-yeni-albumler-tikla ulkucu-sehitler-ulku-ugruna-bolumu Radyo-android-uygulamasi-bozkurtlarfm-tikla Karadeniz Müzikleri

REKLAM ALANI UST-1

Fehmi Kasanoğlu – Ülkücü Şehit – 25 Eylül 1978

ÜLKÜCÜ ŞEHİT FEHMİ KASANOĞLU; BURADA !
MEMLEKETİ: ŞANLIURFA – SİVEREK
ŞEHADET YERİ VE TARİHİ: 25 EYLÜL 1978 – ŞANLIURFA 
UNUTMAK GAFLETTİR
ÜLKÜCÜ ŞEHİT FEHMİ KASANOĞLU’NU RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYOR,ŞÜKRANLA ANIYORUZ.

Ülkücü Şehit Fehmi Kasanoğlu; Urfa’nın Siverek ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. Babası kalaycılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyordu. Çocukluk yaşlarından itibaren iyi bir meslek sahibi olup babasını rahat ettirmeye azmetmişti. Bu azim ve kararlılıkla, önce Siverek Gazipaşa İlkokulu ve Merkez Orta Okulunu “Pekiyi” dereceyle bitirdi. Gaziantep Erkek Öğretmen Okulunda okuduğu dönemde ülkemizin maruz kaldığı komünizm tehlikesini farkederek hemen safını belirledi ve imanlı bir babanın evladı olarak tabiki “Hak” olanların yanında yani ülkücü hareket içinde yerini aldı. Artık tek düşüncesi vardı; okulunu bir an önce bitirip, kendisine emanet edilen gencecik öğrencileri vatanını, milletini, bayrağını seven, dinine bağlı birer “İman Kalesi” olarak yetiştirmeyi hedeflemişti.

Ülkücü Şehit Fehmi Kasanoğlu; Karuk Köyü İlkokulu’nda stajyerliğini tamamlamış ve Siverek merkezdeki Türközü İlkokulu’na atanmıştı. Bu okulda görev yaparken ermeni maşası bölücüler tarafından evi önce kundaklandı ardından bombalandı. 1976-77 Eğitim Öğretim döneminde Şanlıurfa merkeze tayin edildi.

Kısa zamanda okulunda öğrencilerin, mahallesinde ise velilerin sevgi ve saygılarını kazanmıştı. Devlet otoritesinin zaafiyetinden faydalanan bölücüler ve komünistler oluşturdukları güç birliği ile ülkücü kıyımına başlamışlardı. Ülkücüler savunma durumuna geçmişler fakat ne zaman nereden geleceğini tam olarak kestiremedikleri dış destekli ve tam donanımlı katiller yine de her seferinde amaçlarına ulaşıyorlardı. Kurulan pusularda her yaş grubundan, her meslekten ülkücüler hedef alınırken namlular özellikle ülkücü öğretmenleri gösteriyordu. 3 Mayıs 1977’de Öğretmen Mahmut BEDİR şehit ediliyor, 6 Şubat 1978 günü yine Öğretmen Turgay YETKİN şehadet şerbetini içiyordu.

Fakat ölümün etrafında kol gezmesi O’nu asla korkutmuyordu. Çünkü O, “Bugün Turgay gitti, yarın başkası / Bu iş vatan işi olmaz şakası / Ben de bu yoldayım var mı dahası? / Ağlayıp kalbini dağlama anam” diyerek şehadete ne derece susadığını ispat ediyor. Ellerinde orak çekiç amblemli silahlarla fare deliklerinde saklanan kızıl komünistlere ve bölücü vatan hainlerine inat her sabah başı dik alnı açık olarak evinden çıkıyor ve büyük bir hevesle öğrencilerine koşuyordu.

Ülkücü Şehit Fehmi Kasanoğlu; Teşkilat içinde Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Başkanlığı görevini başarıyla tamamlamış ve Ülkücü Öğretmenler Derneği (Ülkü Bir) Başkanlığına seçilmişti. Mesleğindeki başarısından dolayı da Milli Eğitim tarafından 11 Nisan Kurtuluş İlkokuluna Müdür olarak atanmıştı. Başarısı aldığı takdirnamelerle taçlanıyordu.

1978 senesinde işbaşına gelen CHP Hükümetinin başlattığı ülkücü bürokrat kıyımından nasibini alarak Cumhuriyet İlkokuluna öğretmen ünvanıyla atanıyordu. Bu okulda görev yaparken 25 Eylül 1978 sabahı okulun kapısında uğradığı silahlı saldırı sonucu Cenab-ı Allah’ın vaadi üzerine şehadet şerbetini içerek ölümsüzleşiyordu.

Ertesi gün bütün Urfa esnafı bu olayı protesto etmek için kepenklerini kapatmış ve Dergah Camiinden kaldırılan Fehmi hocanın cenazesine iştirak etmişti. Zira Fehmi KASANOĞLU sadece öğrencilerinin değil bütün Urfa’nın gönlünde taht kurmuştu. Cenazesi tekbirler eşliğinde stadyum önüne kadar getirildi ve buradan Siverek’e uğurlandı

Onlar Hayatlarının Baharlarında İkbal Peşinde Koşmayıp,Ülkelerinin Bölünmemesi İçin Can verdiler.Onlar Örnek Alacagımız Can Ülküdaşlarımız ! Ahde Vefa Bize Onlardan kalan Miras.Peygamberimize Komşu Oldular.
Bugün Onları Rahmet ve Minnetle Yad ediyor,şükranla Anıyoruz.
RADYO BOZKURTLAR FM
Şehitlerimizin aziz ruhları için bir Fatiha’yı esirgemeyelim
VE BİNLERCE ÜLKÜCÜ ŞEHİDİMİZİ UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ !
RUHLARI ŞAD MEKANLARI CENNET OLSUN…ŞEHİTLERİMİZ İÇİN EL FATİHA
Yazı Ve Resimler : Türkmenoğlu Nihat Paran – Kırıkkale / Türkiye

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Bozkurtlar FM veya bozkurtlarfm.com – net – org – hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Radyo Bozkurtlar Fm,Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na,Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kişi ve kuruluşlara hakaret derecesine varan yorumlara,küçük düşürücü eleştiri ve hakaret içeren hiç bir yoruma müsade etmez.Bozkurtlar Fm de yayın alan sunucularımız bu yayın politikasına uymaya söz vermişlerdir.Unutmayınızki Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden Kişi yada Kurumlar birgün Milliyetçi Hareket Partisi mensupları tarafından yönetilecektir.Kendimize yapılmasını istemediğimiz yorum ve davranışlardan kaçınarak,Ülkücü Terbiyeye yaraşır bir duruş sergilemeliyiz.Bu tür davranış ve Yorumlarda bulunanlar,Radyomuzdan uzaklaştırma cezası alırlar – Teşekkür Ederiz – BOZKURTLAR FM AİLESİ
YASAL UYARI:Bu sayfalarda yayinlanan hic bir yazi, gorsel, resim, analiz ve kullanicilara sunulan diger materyal izin alinmadan bir baska web sitesinde, yazili veya gorsel basin organlarinda yayinlanamaz. Bu sayfalarda yayinlanan bilgi, gorus, yorum, haber veya oneriler nedeniyle ortaya cikacak ticari kazanc veya kayiplardan sorumluluk kabul edilmez. Buradaki yazi, gorus ve yorumlar sayfa ziyaretcilerini veya sahislari sadece ve sadece bilgilendirme niteligi tasimaktadir.Bozkurtlar Fm Tum Yasal Haklarini Sakli Tutmaktadir.Yasal Uyariyi Dikkate Almayan Web Sitesi Sahipleri Hakkinda Bozkurtlar FM Avukati gerekli yasal islemleri baslatma hakkina sahiptir…SİZİN SESİNİZ SİZİN RADYONUZ BOZKURTLAR FM 2009-2018

Etiketler: , , , , , , ,



0 Yorum YAPILMIS “ Fehmi Kasanoğlu – Ülkücü Şehit – 25 Eylül 1978 ” iCiN




Not: Yorumunuz uygun gorulur ise onaylanip yayinlanacaktir.

GENEL,ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİMİZ Kategorisindeki Diger Yazilar

HÜSEYİN COŞKUN Ülkücü Şehit 12 Aralık 1979

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN... 

HÜSEYİN GÖNEN Ülkücü Şehit 10 Aralık 1978

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN... 

İLHAMİ GÖKKOCA -Ülkücü Şehit 21 Kasım 1979

ÜLKÜCÜ ŞEHİT İLHAMİ... 

ATİLLA KURTULUŞ Ülkücü Şehit 10 Kasım 1978

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ATİLLA... 

ASLAN SİVRİ Ülkücü Şehit 8 Kasım 1979

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ASLAN... 


  • REKLAM ALANI 240X500 SAG

  • FIRAT YILMAZ CAKIROĞLU

  • REKLAM ALANI SAG 240X250

  • Baglantilar

    

    RADYO BOZKURTLAR FM - SiZiN SESiNiZ SiZiN RADYONUZ 2009 - 2024 - turk-gokturkce-turk