31 MART YEREL SECİMLERİ
ulkucu-sanatcilar-yeni-albumler-tikla ulkucu-sehitler-ulku-ugruna-bolumu Radyo-android-uygulamasi-bozkurtlarfm-tikla Karadeniz Müzikleri

REKLAM ALANI UST-1

Mehmet Çıplak – Ülkücü Şehit – 10 Aralık 1977

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET ÇIPLAK; BURADA !
MEMLEKETİ: ÇORUM -OSMANCIK
ŞEHADET YERİ VE TARİHİ: ÇORUM -OSMANCIK / 10 ARALIK 1977
UNUTMAK GAFLETTİR
ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET ÇIPLAK’I RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYOR,ŞÜKRANLA ANIYORUZ.

Ülkücü Şehit Mehmet Çıplak 1 Ocak 1959 tarihinde Çorum Osmancıkta Doğmuştur.Şehidimiz 1957 yılında Çorum’un Osmancık İlçesi’nde dünyaya geldi. Mehmet, gerek çocukluğunda gerekse de delikanlılık çağlarındaki olgun ve de samimimi, içten davranışlarıyla çevresinde çok sevilen birisiydi. Rahmetli Babasının kamyon şoförü olması sebebiyle onunla köy köy ilçe ilçe gezerdi. Bu yüzden Mehmet, Osmancık çevresini, o çevre de Mehmet’i yakından tanır olmuştu.
Yıl 1977. Aralık Aynın 11’nci ve bir Cuma günü. Mehmet erkenden kalkarak ailesine “Cumaya tertemiz gitmek istiyorum” diyerek tüm temizliğini yapar, abdestini alır. O dönem yaklaşan seçimler öncesinde Osmancık’ta MHP tarafından tertiplenen konvoya komünist militanlar tarafından ateş açılır ve Mehmet’in en yakın Ülküdaşı Orhan vurulur ve acilen hastaneye kaldırılır. Mehmet, bu acı haberi alır almaz Ülküdaşının yatırıldığı Devlet Hastanesi’ne gitmek ister.
Yalnız hastaneye gitmek hiç ama hiç kolay değildir. Zira hastanenin bulunduğu mahalle(Gemici Mahallesi) komünistler tarafından kurtarılmış bölgedir. Hastaneye ulaşabilmek yürek ister ve Mehmet’te de o yürek vardır. Ama polisler geçişine, mahalleye girişine izin vermezler.
İlçedeki Ülkücüler ayaklanmışlardır, Orhan’ı görmek isterler. Mehmet’in babası hemen gelerek Mehmet’i bölgeden uzaklaştırır ve eve götürerek bir odaya kapatır. Babası Mehmet’i çok sevmektedir ve ona bir zarar gelmesinden çok korkar.Ama Mehmet evde duramaz ve evde haykırmaya başlar:
“Memleketimi komünistler işgal etmiş, Orhanımı vurmuşlar, yarın kimi vuracakları belli değilken siz beni eve kapatıyorsunuz.” Der ve aradan çok geçmeden Mehmet bir yolunu bulur ve camdan atlayarak evinden kaçar. Bu kaçış Orhan’adır aslında, ahde vefa içindir, Ülkücü kardeşliği yaşatmak içindir.Ailesi kaçtığını anlar anlamaz hemen koşarlar.
Kızılırmak nehri üzerine kurulmuş bir köprü. Adı Koyunbaba Köprüsü. Anadolu erenlerinden olan Koyunbaba Hazretleri adına II. Bayezıd tarafından yaptırılmış muhteşem bir köprü. Ve bu köprünün bir yanında Ülkücüler diğer yanında komünistler. Köprünün ortasında ise komünistlerin kurmuş olduğu barikatlar. Hastane bu barikatın ötesindedir. Yani komünistlerin pusu kurduğu yönde. Ülkücüler yürüyüşe geçmişlerdir.
Neye mal olursa olsun Devlet Hastanesi’ne gidilecektir. En önde Mehmet Çıplak ve Ülküdaşları. El ele gönül gönüle, tekbirlerle, sloganlarlarla; maddi barikatları aşmak nedir ki, onlar nefis denen barikatı yerle bir etmiş Yusuf Soylulardır. Ve kahpelik bu mübarek köprü üzerinde bir kez daha zuhur ediyor, köpek soylular Mehmedimizi tek kurşunla vuruyorlar. Tek kurşun. O da tam kalbine. Artık Mehmet şeref madalyasını takmıştır boynuna.
Kalbine giren kurşunun çıkardığı kan yarın gül kokacaktır gül. Köprü bu sahneyi görmemek için adeta yalvarıyor, kuşlar Mehmet’in yıkılışını görmemek için uzaklara kaçışıyor sessizce…”. Mehmet’i vurdular” çığlıkları arasında ana ve baba yetişiyor ama… Mehmet ise Orhan’ı göremiyor.
Belki de en çok buna yanıyor Mehmet son nefesinde.Hastaneye kaldırılıyor, Çorum’a sevkedilirken yolda şehit oluyor.Şehadet günü 11 Aralık 1977. Toprağa veriliş tarihi 14 Aralık 1977.Ve mezar taşına düşülen tek not:”156. Ülkücü Şehit.”
Mehmet Çıplak, sana 156. şehit dediler. Sen ilk gidenlerle; Kılıçkıranlarla, Özmenlerle, Önkuzularla, İmamoğluyla ve daha nicesi ile kol kola iken Pehlivanoğlu, Karakaş, Alacalı Fikri, Duracık, Esendağ, Baktemur, Orkan, Ovalı, Şahin sana yetiştiler Ülküdaş.
Mehmet Çıplak, Unutmak tükenmekse-ki buna imanımız gibi inandık- asla tükenmeyeceğiz.Adını yaşatacağız. Mehmet Çıplak ismi bugün hala yöremizde seni bilenler, duyanlar tarafından duygulu gözlerle anımsanıyorsa, düzen senin gibi yağız bir çeriyi, Peygamber’in ahlakı ile ahlaklanmış, iman dolu göğsünde Ülkü ateşini canı pahasına da olsa söndürmemiş bir Ülkücü’yü kaybettiğine yansın.

Onlar Hayatlarının Baharlarında İkbal Peşinde Koşmayıp,Ülkelerinin Bölünmemesi İçin Can verdiler.Onlar Örnek Alacagımız Can Ülküdaşlarımız ! Ahde Vefa Bize Onlardan kalan Miras.Peygamberimize Komşu Oldular.
Bugün Onları Rahmet ve Minnetle Yad ediyor,şükranla Anıyoruz.
RADYO BOZKURTLAR FM
Şehitlerimizin aziz ruhları için bir Fatiha’yı esirgemeyelim
VE BİNLERCE ÜLKÜCÜ ŞEHİDİMİZİ UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ !
RUHLARI ŞAD MEKANLARI CENNET OLSUN…ŞEHİTLERİMİZ İÇİN EL FATİHA
Resimler : Türkmenoğlu Nihat Paran – Kırıkkale / Türkiye

RADYO BOZKURTLAR FM 

SİZİN SESİNİZ SİZİN RADYONUZ

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Bozkurtlar FM veya bozkurtlarfm.com – net – org – hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Radyo Bozkurtlar Fm,Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na,Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kişi ve kuruluşlara hakaret derecesine varan yorumlara,küçük düşürücü eleştiri ve hakaret içeren hiç bir yoruma müsade etmez.Bozkurtlar Fm de yayın alan sunucularımız bu yayın politikasına uymaya söz vermişlerdir.Unutmayınızki Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden Kişi yada Kurumlar birgün Milliyetçi Hareket Partisi mensupları tarafından yönetilecektir.Kendimize yapılmasını istemediğimiz yorum ve davranışlardan kaçınarak,Ülkücü Terbiyeye yaraşır bir duruş sergilemeliyiz.Bu tür davranış ve Yorumlarda bulunanlar,Radyomuzdan uzaklaştırma cezası alırlar – Teşekkür Ederiz – BOZKURTLAR FM AİLESİ
YASAL UYARI:Bu sayfalarda yayinlanan hic bir yazi, gorsel, resim, analiz ve kullanicilara sunulan diger materyal izin alinmadan bir baska web sitesinde, yazili veya gorsel basin organlarinda yayinlanamaz. Bu sayfalarda yayinlanan bilgi, gorus, yorum, haber veya oneriler nedeniyle ortaya cikacak ticari kazanc veya kayiplardan sorumluluk kabul edilmez. Buradaki yazi, gorus ve yorumlar sayfa ziyaretcilerini veya sahislari sadece ve sadece bilgilendirme niteligi tasimaktadir.Bozkurtlar Fm Tum Yasal Haklarini Sakli Tutmaktadir.Yasal Uyariyi Dikkate Almayan Web Sitesi Sahipleri Hakkinda Bozkurtlar FM Avukati gerekli yasal islemleri baslatma hakkina sahiptir…SİZİN SESİNİZ SİZİN RADYONUZ BOZKURTLAR FM 2009-2017

Etiketler: , , , , , , ,



0 Yorum YAPILMIS “ Mehmet Çıplak – Ülkücü Şehit – 10 Aralık 1977 ” iCiN




Not: Yorumunuz uygun gorulur ise onaylanip yayinlanacaktir.

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİMİZ Kategorisindeki Diger Yazilar

HÜSEYİN COŞKUN Ülkücü Şehit 12 Aralık 1979

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN... 

HÜSEYİN GÖNEN Ülkücü Şehit 10 Aralık 1978

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN... 

İLHAMİ GÖKKOCA -Ülkücü Şehit 21 Kasım 1979

ÜLKÜCÜ ŞEHİT İLHAMİ... 

ATİLLA KURTULUŞ Ülkücü Şehit 10 Kasım 1978

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ATİLLA... 

ASLAN SİVRİ Ülkücü Şehit 8 Kasım 1979

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ASLAN... 


  • REKLAM ALANI 240X500 SAG

  • FIRAT YILMAZ CAKIROĞLU

  • REKLAM ALANI SAG 240X250

  • Baglantilar

    

    RADYO BOZKURTLAR FM - SiZiN SESiNiZ SiZiN RADYONUZ 2009 - 2024 - turk-gokturkce-turk